Sök på allt som har med Ale att göra
Månadens Guldkorn
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Planerar Nödinges framtid

Fortsatt bättre betyg

2018-06-21
» Läs mer

Fyrverkeriförbud på vissa platser

2018-04-17
» Läs mer

Pia antar nya utmaningar

2018-02-09
» Läs mer

Planerar Nödinges framtid

2017-11-08

Under hösten har 80 arkitektstudenter från Chalmers studerat Nödinge och funderat över hur samhället kan utvecklas

Nu har de redovisat sina förslag och Ales planarkitekter är glada.

- Projekten är ett fantastiskt material som kommunen kommer ha väldigt stor nytta av i det fortsatta arbetet och utvecklingen av Nödinge till småstad, säger Charlotte Lundberg.

Hon har varit studenternas kontakt i kommunen tillsammans med stadsarkitekt Magnus Blombergsson.

Studenterna går tredje året på arkitektprogrammet och har haft i uppdrag att titta på småstaden Nödinge i kursen Stadslandskapet. En del av tiden har de varit på plats för att lära känna samhället och hitta styrkor och svagheter. Dessutom har de intervjuat invånare, näringsliv och förtroendevalda. Sedan har de tagit fram designprojekt som visar hur Nödinge kan utvecklas på ett hållbart sätt. Resultatet är 26 förslag som du kan se här på ale.se.

- Det är en stor bredd på arbetena, både visionära och realistiska projekt som vi ser. Nivån på arbetena är nästan i samma klass som etablerade arkitektkontor. Jättekul att se! säger Magnus Blombergsson.

Vad gör kommunen nu?

Vi arbetar med att utveckla Nödinge som samhälle. Resultaten av Chalmersstudenternas arbete kommer att vara en del av det pågående och fortsatta arbetet med Nödinge småstad.

- Samarbetet är en bra möjlighet för studenterna att känna på verkligheten och för kommunen att få bra och kreativa nya idéer, säger Charlotte

Många av projekten fokuserar på att koppla samman samhällets olika delar bättre. Nödinge består i dag av flera olika områden som inte är så nära sammanknutna. Ett annat prioriterat område är närheten till naturen.

Flera av projekten visar på enkla lösningar som skulle kunna genomföras relativt lätt, exempelvis små aktivitetsplatser eller utegym.

Källa: Ale.se