Sök på allt som har med Ale att göra
Månadens Guldkorn
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Sänder webb-tv från fullmäktige

Fortsatt bättre betyg

2018-06-21
» Läs mer

Fyrverkeriförbud på vissa platser

2018-04-17
» Läs mer

Pia antar nya utmaningar

2018-02-09
» Läs mer

Sänder webb-tv från fullmäktige

2017-04-06

Idag, torsdag, kan du titta på vår testsändning kl 17.00

Länk till sändningen

- Vi blir mer öppna och kan visa Alebor och andra vad som händer på fullmäktige, berättar Inga-Lill Andersson (S), fullmäktiges ordförande.

Framöver kommer du att kunna följa fullmäktiges möten i direktsändning eller titta på dem efter mötet. Det kommer att vara enkelt att hoppa i dagordningen så att du som tittar i efterhand kan komma direkt till de delar som du är intresserad av.

Sändningen i morgon är en test för att se till att tekniken bakom fungerar. Nästa möte den 15 maj hoppas vi sända "på riktigt" första gången.

- Nu kan medborgarna se vilka de har valt och hur de sköter sig. När man står upp för ett val och företräder folk är man en offentlig person. Folk ska kunna komma till oss även mellan valen, säger Jan Skog (M), fullmäktiges vice ordförande.

Röstar på nytt sätt

Samtidigt inför vi ett nytt system för bland annat röstning. De förtroendevalda loggar in i sin telefon eller i en dosa och kan både rösta och begära ordet.

- Jättebra att vi äntligen är framme! Vi får ett mycket bättre system att jobba med när vi sitter på sammanträden. mindre risk att missa någon som begär ordet och det är tydligt för alla vem som i tur att prata, säger Inga-Lill Andersson.

- Det här är ett steg i Ales teknikutveckling där vi säkerställer den demokratiska processen genom de här digitala systemen, säger Jan Skog.

Länk till sändningen.

Ingen webbradiosändning

Vi kommer inte längre att sända webbradio från fullmäktigemötena, men du kan fortfarande hitta tidigare sändingar här på ale.se.

Länk till tidigare radiosändningar.

Källa: ale.se